Zang bij herdenkingbijeenkomsten

Eva de Mooij - zangeresVaak verzorg ik de zang bij herdenkingen of bij andere bijzondere gebeurtenissen. Zoals bijvoorbeeld bij een boekpresentatie, bij een doop, bij een kerstgelegenheid of een trouwceremonie.

Naast zang verzorg ik ook pianomuziek bij dit soort gelegenheden. Ik probeer de muziek zoveel mogelijk aan te passen bij de gelegenheid – bijvoorbeeld muziek die past bij een bepaald thema of een lievelingslied van degene om wie het gaat.

Soms kies ik ervoor om de liederen a-capella ten gehore te brengen. Ik heb ervaren dat de melodie en de tekst van een lied soms genoeg kunnen zijn om het gevoel dat vanuit de muziek spreekt te laten horen.

Welk soort muziek maak ik?

Ik zing en speel lichte muziek (bijvoorbeeld jazz- en popmuziek) en kan ook klassieke liederen ten gehore brengen, met een vrijere uitvoering. Het is voor mij heel bijzonder om met zang en instrumentale muziek bij te dragen aan mooie en bijzondere momenten, zoals bijvoorbeeld een doop. Om een korte impressie te geven van mijn zangstem, heb ik hier een geluidsfragment toegevoegd van een zelfgeschreven dooplied: Song for Luca.

De afgelopen jaren heb ik ook 2 cd’s met eigen liederen gemaakt (in samenwerking met tekstschrijver Marinus van den Berg). Deze muziek is goed inzetbaar bij rituelen en momenten van reflectie. Meer daarover leest u op deze aparte pagina.

Als voorbeeld kunt u hieronder luisteren naar ‘Jij bent verstild’, een lied dat heel toepasselijk is voor bijvoorbeeld een herdenkingbijeenkomst.