Zang bij herdenkingbijeenkomsten

Vaak zing ik bij herdenkingbijeenkomsten of bij andere bijzondere gebeurtenissen. Zoals bijvoorbeeld bij een boekpresentatie, bij een doop, bij een kerstgelegenheid of een trouwceremonie. Naast zang verzorg ik ook pianomuziek bij dit soort gelegenheden. Ik probeer de muziek zoveel mogelijk aan te passen bij de gelegenheid – bijvoorbeeld muziek die past bij een bepaald thema of een lievelingslied van degene om wie het gaat. Soms kies ik ervoor om de liederen a-capella ten gehore te brengen. Ik heb ervaren dat de melodie en de tekst van een lied soms genoeg kunnen zijn om het gevoel die vanuit de muziek spreekt te laten horen.

De muziek die ik maak kan onder de lichte muziek geplaatst worden (bijvoorbeeld jazz- en popmuziek). Ik kan ook klassieke liederen ten gehore brengen, hetzij wel met een vrijere uitvoering. Het is voor mij heel bijzonder om met zang en instrumentale muziek bij te dragen aan dit soort mooie en bijzondere momenten. Om een korte impressie te geven van mijn zangstem, heb ik hier een geluidsfragment toegevoegd van een lied dat ik bij een doop heb gezongen: Song for Luca.

Momenteel ben ik ook bezig met het maken van eigen liederen (in samenwerking met tekstschrijver Marinus van den Berg) die goed inzetbaar zijn voor bij ritueelmomenten. Als voorbeeld kunt u hieronder luisteren naar ‘Jij bent verstild’, een lied dat heel toepasselijk is voor bijvoorbeeld een herdenkingbijeenkomst.