De Vrolijke Noot

Samen met mijn collega Aafke Lenaerts (dramatherapeut en clown) vorm ik (Eva de Mooij) het trainersduo ‘De Vrolijke Noot’. Als trainersduo bieden wij workshops teambuilding aan en workshops die bijdragen aan bewust en gebalanceerd leven. Dit doen wij door middel van muzikale en clowneske spelvormen.

Laat klinken wat er toe doet vanachter het kleinste maskertje ter wereld!

* Workshop Lied & Lach: Geven en Ontvangen

Zingen, muziek maken, als clown de wereld ontdekken: het vertelt iets over jezelf en het is puur. Het is een groot geschenk aan de ander om op deze manier te delen wie je bent. Het is een cadeautje aan jezelf om te kunnen zijn wie je bent. In deze workshop wisselen wij met jullie samen deze cadeautjes uit; muzikaal en clownesk het plezier in jezelf zoeken en dit delen met de ander.

* Workshops Muziek & Clownerie (klik hier voor de flyer)

Muziek en clownerie: dat is spelen! Binnen de veiligheid van spel kun je jezelf uiten, jezelf zijn. In het spel kun je alles loslaten en zo jezelf hervinden. Je gaat op zoek naar wat je beweegt en naar waar voor jou het plezier en de uitdaging ligt. Door middel van muziek kun je jezelf laten horen en door middel van clownerie kun je jezelf laten zien. Op die manier kunnen clownerie en muziek helpen om op een plezierige manier het zelfbewustzijn te vergroten. Spelenderwijs kun je leren jezelf te accepteren en voor jezelf te gaan staan. Dat is noodzakelijk om de keuzes die je in je leven maakt ook daadwerkelijk te realiseren.

* In Samenspel: Workshop Teambuilding (klik hier voor de flyer)
In de workshop “In Samenspel” zal gewerkt worden aan een harmonische en plezierige samenwerking. Ook zullen de dissonanten opgezocht worden en zal er ruimte worden geboden om elkaar uit te dagen. Rolpatronen binnen de groep worden blootgelegd en onvermoede kwaliteiten kunnen ontdekt worden.

Binnen de workshop gaan we aan de slag met muzikale en clowneske spelvormen en wordt er vooral non-verbaal gewerkt. Het merendeel van onze communicatie vindt namelijk plaats op non-verbaal niveau. Hoe je iets zegt is vaak belangrijker dan wat je zegt. Binnen de spelvormen kan men ontdekken hoe je open en prettig met elkaar kunt communiceren.
De Workshop “In Samenspel” duurt ongeveer 5 uur (inclusief pauze) en wordt op uw eigen locatie gegeven. De workshop kan op aanvraag ook worden ingekort.

Wij zijn verbonden met het Eigentijds Netwerk